مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST)  در سال ۱۳۷۰ بر اساس تفاهم نامه منعقده بین فرهنگستان علوم جهان سوم و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شهر شیراز تأسیس گردید.

این مرکز  با هدف تامین مدارک علمی مورد نیاز اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی ایران و کشورهای منطقه پایه گذاری شده است. از جمله فعالیت های مهم مرکز منطقه ای می توان به برقراری نظام مبادله الکترونیکی اطلاعات بین پژوهشگران ایرانی و کشورهای منطقه، تأسیس انواع پایگاه‌های اطلاعاتی، انتشار گزارش‌های پژوهشی، نشریات علمی و کتاب‌های فارسی و غیر فارسی، حمایت از پژوهش‌های داخلی و منطقه‌ای در حوزه‌های علوم و فناوری ، برقراری ارتباط و همکاری علمی با بخش‌های صنعتی، خدماتی و آموزشی برای شناسایی نیازها و تأمین اطلاعات مورد نیاز آنها اشاره کرد. 

پژوهشگران محترم می توانند با استفاده از آدرس زیر از مقالات این پایگاه بهره مند شوند:

        www.ricest.ac.ir

 

 

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (Islamic World Science Citation Center ) یا به اختصار ISC یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که در صدد رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران و جهان اسلام و تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی می‌باشد. ایران با تولید ISC، بعد از ایالات متحده که ۶۰ سال در مطالعات استنادی تجربه دارد و نیز بعد از کشور هلند، سومین نظام استنادی جهان را بنیانگذاری کرده‌است.

پژوهشگران محترم می توانند با آدرس زیر از این پایگاه استفاده کنند   

     www.isc.gov.ir   

 

 

مهم‌ترین بانک اطلاعاتی مجلات فارسی و عربی در زمینه علوم اسلامی و انسانی

ارائه نزدیک به ۵۲۰۰۰ شماره از صدها عنوان مجله تخصصی، شامل ارائه تصویر تمامی صفحات مجلات که تا کنون بالغ بر ۷۶۰۰۰۰۰ صفحه (از تصویر روی جلد تا آخرین صفحه) می‌باشد و نیز ارائه فایل‌ PDF تمامی مقالات، این پایگاه را به یکی از مهم‌ترین بانک های اطلاعاتی مجلات فارسی و عربی در زمینه علوم اسلامی و انسانی تبدیل کرده است. از جمله ویژگی‌های مهم این پایگاه، ارائه مجلات دارای رتبه علمی ـ پژوهشی  و علمی ـ ترویجی در زمینه علوم انسانی است .

 پژوهشگران محترم با آدرس از این پایگاه استفاده کنند

     http://www.noormags.ir  

راهنمای استفاده از نورمگز

 

سیویلیکا یا مرجع دانش، یک پایگاه اینترنتی  خصوصی است که به نمایه‌سازی و نشر مجموعه مقالات همایش و کنفرانس‌های داخل کشور ایران می‌پردازد. این پایگاه توسط تعدادی از دانشگاه‌ها و کنگره‌های ایران به عنوان مرجع پایگاه تخصصی معرفی می‌شود

امکان دسترسی به بخش جستجو، و مشاهدهٔ چکیده و اطلاعات مقالات به صورت رایگان فراهم است و دسترسی به اصل مقالات نیازمند دریافت اشتراک است که دانشگاه بوعلی اشتراک آن را با آدرس زیر در اختیار  پژوهشگران محترم قرار داده:

  http://www.civilica.com

راهنمای استفاده از سیویلیکا

 

هدف از طراحی این سایت، ایجاد مرجعی کامل و کارآمد از نشریات کشور در اینترنت، به منظور رفع نیاز محققین و علاقمندان و معرفی عناوین متنوع و بعضا مهجور نشریات و بسترسازی برای حضور موثر این رسانه دیرپا در صنعت نو پای اطلاع رسانی کشور است.

این پایگاه تاکنون موفق به پوشش و ارایه خدمات به بیش از ۱۵۰۰ نشریه در حال انتشار شده است. این خدمات شامل درج شناسنامه نشریه، طرح روی جلد و فهرست مطالب هر شماره و اقلام مقاله شناختی آنها با استفاده از مندرجات نشریه می‌باشد

پژوهشگران عزیز می توانند با آدرس زیر از  این سایت استفاده کنند:

www.magiran.com

 

این مرکز وابسته به جهاد دانشگاهی بوده و تحت نظارت شورای علمی، خدمات خود را از طریق پایگاه اینترنتی به نشانی   www.sid.ir به مخاطبان عرضه می کند.

 مهمترین ویژگی و مزیت این پایگاه جامعیت و روزآمدی منابع موجود در آن بوده و بر این اساس خدمات خود را به صورت فراگیر و در بخش های مختلف به کاربران ارائه می دهد

 

کتابخانه دانشگاه بوعلی سینا همدان به منظور دسترسی رایگان  اعضا محترم دانشگاه  اقدام به خریداری و عضویت در پایگاه اطلاعاتی نور کرده است .

مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، با آدرس https://www.noorlib.ir اولین و مهم­ترین مجموعه فعال در عرصه بهره‌­گیری از فناوری پیشرفته رایانه در تولید نرم ­افزارهای علوم اسلامی،به راه‌­اندازی پایگاه­‌های گوناگون اینترنتی اقدام نموده است که «پایگاه کتابخانه دیجیتال نور» از آن جمله می­‌باشد. این پایگاه بر آن است تا همه متون و منابع معتبر علوم اسلامی را به همراه قابلیت­‌های پژوهشی فراوان و ابزارهای تخصصی پیشرفته، در اختیار جامعه علمی و تحقیقاتی جهان قرار دهد.

این پایگاه  به منظور دسترسی سریع و آسان پژوهشگران به منابع پژوهشی با هدف عرضه کتاب­‌های تخصصی حوزه علوم اسلامی و انسانی بر روی شبکه جهانی اینترنت،  راه‌­اندازی شده است.

این پایگاه هم اکنون بیش از ۳۰۰۰۰ عنوان کتاب تخصصی در حدود ۵۰۰۰۰ جلد (آمار شهریور ۱۳۹۹) در زمینه علوم اسلامی را ارائه کرده است، که مشتمل بر موضوعات زیر می‌باشد :

• علوم قرآن
• علوم حدیث
• فقه و اصول
• علوم تربیتی
• علوم سیاسی
• علوم اجتماعی
• ادعیه و زیارات
• اخلاق و عرفان
• تراجم و کتابشناسی
• طب اسلامی و سنتی
• کلام، فلسفه و منطق
• ادبیات، فرهنگ و هنر
• ادیان، فرق و مذاهب اسلامی
• جغرافیا، تاریخ و سیره معصومان

     برای استفاده از هر کدام از پایگاه های نور باید یکبار ثبت نام کرده و با همان نام کاربری و پسورد می توان همیشه از پایگاه های نور استفاده کرد